عضو هیئت علمی گروه آموزشی معارف و فلسفه اسلامی دانشگاه لرستان با بیان اینکه هژمونی غرب و قدرتهای غربی بر اساس ایجاد تفرقه بین جوامع مسلمین حرکت میکند، افزود: دشمنان نظام و دین به هر طریق ممکنی تلاش میکنند تا وحدتی که در جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است برهم بزنند؛ اما مردم ما به سطح بالایی از بصیرت و دشمنشناسی رسیدهاند و توطئههای تفرقهانگیز برای آنان کهنه شده است.
حجتالاسلام خدایی به وجود آمدن فرقههایی مانند بابیت و بهاییت با حمایت کشورهایی مانند انگلیس را برای انسجام زدایی دانست و افزود: این درحالی که آموزه تمدن مهدوی «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» (به ریسمان الهی چنگ بزنید و از هم جدا نشوید) است و این به ما کمک خواهد کرد در این مسیر هدایت شویم که وحدت و انسجام را حفظ کنیم.
وی با تاکید بر گفتوگوی علمی میان جامعه اهل سنت و شیعه افزود: مبانی تأسیسی اسلام بر وحدت امت در حوزه اندیشه، عقیده، عمل و رفتار تأکید دارد، اما این به معنای آن نیست که در جامعه گفتگوی علمی وجود نداشته باشد. اگر با براداران و خواهران اهل تسنن و یا فرقههایی که ادعاهایی دارند نیز اختلاف نظری وجود داشته باشد با احترام میتوانیم ضمن اینکه انسجام و وحدت اجتماعی را حفظ میکنیم، با آنها بحث و گفتگو داشته باشیم؛ چرا که این اختلاف نظرها نباید منجر به خصومت و دشمنی شود و به اساس اتحاد و برادری اسلامی ضربه وارد سازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان بهترین مکتوبات را برای مطالعه در زمینه حفظ وحدت و انسجام را بیانات امامین انقلاب دانست و افزود: کتاب «وحدت و همگرایی از منظر حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای»، «درسهای پیامبر اعظم (ص) از بیانات مقام معظم رهبری» کتاب آیین اتحاد (گزیدهای از بیانات امام خامنهای) درباره وحدت و اتحاد اسلامی از جمله این کتابها هستند که میتوان به آنها رجوع کنیم و درمورد آنها تعمق و تامل کنیم.
وی گفت: هر کدام از متفکرین جهان اسلام همچون شهید مطهری و شهید صدر که به آثار آنها مراجعه کنیم خواهیم دید که قلمشان به سمت ایجاد وحدت و انسجام در جامعه اسلامی است.
حجتالاسلام خدایی با اشاره به اینکه اهالی قلم آزادی بیان دارند و میتوانند اندیشهها و افکار را نقد کنند، تاکید کرد: در عین حال نویسندگان باید مراقب باشند نیش قلمشان موجب اختلاف نشود چرا که ملت ایران در سایه همبستگی و وحدت میتوانند توطئه دشمنان را خنثی کنند.
نظر شما